Abundent

Imparte cu prietenii tai

KINESIOLOGIE

KINESIOLOGIE APLICATA,
SAU TESTAREA MUSCULARA

chiro_testingSuccesul metodei kinesiologiei aplicate, se datoreaza faptului ca poti pune intrebari si primi raspunsuri clare si directe la orice problema, din orice domeniu. In kinesiologie, atunci cand intrebi, te adresezi subconstientului, iar raspunsul vine din acea zona, a constiintei colective, a informatiilor universale, a legaturii cu Divinitatea, cu intregul Univers si Creatie, acolo unde nu exista barierele educatiei, a paradigmelor, a conditionarilor si a micilor interese lumesti. Din aceste motive, raspunsul este clar, corect, nealterat si nu poate reflecta decat adevarul in starea lui cea mai pura.

Astfel intreband direct la Sursa Universala, kinesiologia aplicata te ajuta sa:
- treci cu usurinta peste prapastia dintre ceea ce este si ceea ce crezi tu ca este;
- gasesti raspunsuri despre tine, despre viata si despre spiritualitate;
- detectezi daca esti indus in eroare intr-o afacere, un proiect, o relatie, sau o initiere spirituala;
- scapi de iluziile ce te-au impiedicat sa-ti atingi scopurile, telurile si idealurile in viata;
- afli care companii, mancaruri, metode spirituale, carti, filme, programe si orice altceva opereaza la cel mai inalt nivel al adevarului, cu energii pozitve si care sunt daunatoare si incarcate cu energie joasa (negativa);
- contribui pozitiv la ridicarea constiintei umanitatii;
- obtii acces instantaneu la informatii ce depasesc capacitatea celui mai performant computer;
- te vindeci de o boala, sau renunti la o dependeta, atingand nivelul de constiinta la care aceasta pur si simplu dispare;
- gasesti cu usurinta in orice sistem, oricat de complex, punctul in care cu minim de efort obtii cel mai bun rezultat;
- descoperi si distingi cu usurinta adevarul de fals, intr-o declaratie, intentie, initiativa;
- si multe, multe, altele.

Metoda cunoscuta sub numele de kinesiologie aplicata, sau testare musculara, il are ca parinte pe Dr George Goodheart Jr. DC chiropractor din SUA, care, in anul 1960 a descoperit faptul ca verificand reactia si raspunsurile muschilor, poti afla o serie de informatii ascunse despre organismul investigat si nu numai.

Dupa International College of Applied Kinesiology metoda este un sistem care evalueaza aspecte ale sanatatii, structural, chimic si mental, prin metode manuale de testare musculara, care se inscriu in alte standarde si metode de diagnosticare. Dr George Goodheart credea ca muschiul reflecta circulatia energiei vitale (chi, ki, prana) si ca prin masurarea rezistentei sale, oricine poate determina sanatatea unui organism, a organelor, sau deficientele nutritionale.

Unul dintre adeptii kinesiologiei, John Thie sustine ca metoda poate fi predata, si invatata de oricine, ca o tehnica de auto vindecare si ingrijire personala. In 1972, impreuna cu Mary Marks, au publicat o carte intitulata “ATINGERE PENTRU SANATATE : ghid practic pentru o sanatate naturala, folosind acupunctura, atingerea si masajul”, care a fost tradusa in douasprezece limbi si din care s-au vandut mai mult de 500.000 de copii.

Probabil cel mai proeminent continuator al Dr George Goodheart, care a dezvoltat si atins subiecte si niveluri nebanuite cu ajutorul testarii musculare, este Dr. David Hawkins, psiholog si cunoscut in lume ca o autoritate in domeniul constiintei si spiritualitatii. Folosind aceasta metoda simpla si usor de aplicat si verificat, Dr. Hawkins, a alcatuit un tabel, in care sunt descrise mai multe niveluri la care se calibreaza (aliniaza) constiinta umana si cu ajutorul careia, poti verifica, masura si in final alege in orice domeniu care influenteaza viata omeneasca, varianta buna si benefica.

In mare, metoda de aplicare a kinesiologiei, este urmatoarea:
- se iau doi oameni, unul este “operatorul” (cel care testeaza) iar celalalt “subiectul” (cel care este testat);
- subiectul sta in picioare, cu mana stanga intinsa lateral, paralela cu solul;
- operatorul se asaza in fata subiectului, cu mana stanga pe umarul acestuia, iar dreapta pe antebratul subiectului, imediat deasupra incheieturii palmei;
- operatorul cere subiectului sa reziste cand va incerca sa-i apese mana in jos;
- operatorul apasa mana subiectului, cu o miscare ferma, rapida si o presiune constanta.
Ideea este de a apasa suficient de tare, pentru a verifica gradul de rezistenta si opozitie a subiectului. In nici un caz nu se foloseste o forta excesiva sau o apasare prelungita, care sa oboseasca bratul subiectului, astfel incat acesta sa oboseasca si sa cedeze. Nu se verifica cine este mai puternic, ci daca muschiul are suficienta energie pentru a bloca articulatia umarului in pozitia respectiva.

O alta demonstratie interesanta de kinesiologie aplicata, a facut Doamna Jasmuheen, autoare a multor carti despre spiritualitate, la prima sa vizita in Romania. Metoda descrisa de Jasmuheen, originara din Australia, face parte din tehnicile aborigenilor si este de a relaxa cat se poate de bine corpul, care se va dezechilibra in fata sau spate, pentru un raspuns pozitiv, sau negativ.

In multe tehnici si metode de vindecare si autovindecare, dezvoltare personala si spiritualitate, testarea musculara este prezenta ca si demonstratie finala, sau metoda de verificare a faptului ca respectiva tehnica a avut succes sau nu, obiectivul a fost atins, sau mai trebuie insistat. Amintesc pe scurt, trei dintre cei mai proeminenti “vindecatori si lucratori in spiritualitate” autori ai unor metode originale foarte puternice si cu raspandire mondiala, care folosesc kinesiologia aplicata, pentru verificarea propriilor tehnici:
- Garry Craig, Initiator al EFT (Emotional Freedom Techniques), sau TEE (Tehnici de Eliberare Emotionala)
- Dr. Gerald Epstein, autor al unei extraordinare tehnici, “The Phoenix Process” (Procesul Phoenix)
- Robert M Williams, care sta la originea “PSYCH-K”, tehnica asteptata sa patrunda si in Romania

De cele mai multe ori, in testarea musculara, se foloseste tehnica in care exista un operator si un subiect, dar se obtin rezultate foarte bune si cu metodele de autotestare. Pe linga cea mentionata mai sus, dezvaluita de Jasmuheen, mai sunt cateva metode, mult mai simple si comode, in care cu ajutorul degetelor poti obtine rapid un raspuns pozitiv sau negativ la subiectul ales.

E bine sa stii ca aceasta metoda, la inceput, te va soca, iti va zgudui probabil din temelii sistemul de credinte, dar in final te va conduce catre o dezvoltare si crestere spirituala de nebanuit. Ordinea in care apar senzatiile sau sentimentele este :1- neincredere, 2 – soc si 3 – curiozitate. In momentul cand ai depasit primele doua bariere si apare curiozitatea, esti pe drumul corect catre dezvoltarea ta personala si spirituala, deoarece ego-ul si falsitatea pot oferi satisfactii, dar numai adevarul poate aduce fericirea.