Abundent

Imparte cu prietenii tai

E F T

- EFT – Emotional Freedom Techniques

- TEE – Tehnici de Eliberare Emotionala

happyfamilyG1811_468x541EFT este o tehnica rapida, eficienta si usor de aplicat, cu ajutorul careia se pot obtine rezultate deosebite, care uneori pot parea chiar miraculoase, in cele mai variate domenii ale sanatatii fizice cat si psihice:

- dependente (tutun, alcool, dulciuri, droguri, etc.)

- slabire si mentinerea greutatii ideale

- orice fel de dureri (dinti, cap, menstruale, spate, gat, burta, articulare, post operatorii, mialgie, etc.)

- tendinte si obiceiuri (pofta de mancare excesiva, dorinta permanenta de a rontai ceva)

- ticuri nervoase

- depresie, panica, furie, anxietate, stres, oboseala cronica

- insomnie, astm, tensiune (hipo sau hiper)

- iritatii, alergii, boli de piele

- raceala, gripa, sinuzita

- frica de orice fel, sau \ si fobii (esec, inaltime, vorbit in public, ace, apa, spatii inchise\claustro, spatii deschise\agora, avion, dentist, caini, insecte, serpi, etc.)

- lista afectiunilor ramane deschisa, iar recomandarea creatorului acestei extraordinare terapii (Gary Craig), a devenit un slogan, o linie directoare in randurile practicantilor EFT – „Încearca pentru orice!”

Toate afectiunile de mai sus, se inlatura de obicei in cateva minute, aceasta realizindu-se prin mici tapotamente (lovituri cu varful degetelor) în anumite puncte de pe corp, de-a lungul meridianelor energetice, folosite in acupunctura.

Principiul pe baza caruia EFT functioneaza, este explicat perfect in afirmatia: “Cauza tuturor emotiilor negative este existenta unei întreruperi în sistemul energetic al corpului”.

Dar cum apare o intrerupere, sau un blocaj, in sistemul energetic uman?

In corpul nostru, toate datele si informatiile sunt transmise prin impulsuri electrice. Daca intre punctul de pornire, (emitator) si punctul de sosire (receptor), apare un blocaj, o intrerupere, ca un scurtcircuit, atunci informatia e alterata si are ca rezultat dereglarea sistemului, in cazul organismului uman, o emotie negativa, sau imbolnavirea. De exemplu: o amintire dureroasa, produce un blocaj (scurtcircuit), care duce la aparitia une emotii negative. Daca amintirea nu provoaca o întrerupere în sistemul energetic al corpului, atunci emotia negativa nu va aparea.

In anii ‘70 – ‘80, Dr. Roger Callahan psiholog din California de Sud, a descoperit ca dezechilibrele din sistemul energetic al corpului, au efecte profunde asupra starii de sanatate fizica si psihica. Corectând aceste dezechilibre, se obtin remedii rapide si durabile, ceea ce inseamna ca majoritatea problemelor dispar în câteva minute, iar rezultatul este de regula, permanent. Asa au fost puse bazele unei tehnici de vindecare, numita la momentul respectiv TFT – Thought Field Therapy.

Cativa ani mai tarziu, Gary Craig, unul dintre studentii Dr. Callahan, a preluat metoda, a imbunatatit-o, a simplificat-o, a facut-o foarte usor accesibila oricarui individ indiferent de profesia si abilitatile acestuia, devenind astfel parintele uneia dintre cele mai cunoscute metode de vindecare si imbunatatire a vietii, raspandita acum in toata lumea sub numele de EFT – Emotional Freedom Techniques.

EFT nu implica proceduri chirurgicale, nu foloseste ace, sau alte instrumente, nu foloseste medicamente sau substante chimice si nu agreseaza sau bruscheaza in nici un fel corpul uman.

“Valoarea umana a acestei tehnici, depaseste orice limita. Cu ea va puteti ridica pe voi însiva la noi niveluri. Si daca doriti, o puteti folosi pentru a-i ajuta pe altii si a va multiplica propria valoare în acelasi timp.

Odata cladita, aceasta cale va deveni o iscusinta de o viata pe care o puteti folosi pentru a raspândi eliberarea emotionala… si bucuria… de la voi spre altii.

Si… e permanenta. Ca aurul… nu rugineste, nu cocleste si nu-si pierde valoarea. Va fi întotdeauna acolo pentru voi.”

Descarca GRATUIT manualul EFT -TEE